lördag 24 oktober 2015

Reflektion kring ASSIGNMENTEN


Jag är med grupp B, där har vi fått de här ASSIGNMENTEN från grupp A under veckan. 
20 ok ... SE UPP 
21ok.....VAD HÄNDER  MED SKUGGORNA NÄR LJUSET ÄR SLÄCKT. 
23ok.....GO MACRO

1.SE UPP utan att titta i spegel och att genomföra arbetet på en halvtimme och använda begränsat med färg för att jag sat UPP ett mål med att se UPP för en spegel, se UPP för tiden och se UPP för många färger. Resultatet blev ett halvdant självporträtt som inte är lik mig. Vill mer experemtera med ordet och av skärma mig att tänka långt med ordets innebörd och all det information vi får dagligen från omvärden båda i text och bild. som i det kreativa ögat äger Gert Z Nordström 
Vad kan sägas om det synliga i vårt samtid? I likhet med vad som ovananförts  är det mänskliga seendet avhängigt av komplexiteten i den mänskliga omgivningen, som i vår samtid kännetecknas av en ständigt närvarande information.  Den synliga värden och informationen m densamma tycks smälta samman, ovan uttryckt som en alltmer oklar gräns mellan perception, information och maktutövning. Denna utveckling innebär sannolikt både isker och möjligheter. Förändringar medför alltid oro.att vara enkel och ha enkla budskap är ofta givande.
2.VAD HÄNDER  MED SKUGGORNA NÄR LJUSET ÄR SLÄCKT. Vad bör man börja med? Kort svar: Hoppa över steg ett,två,tre, lång svar Det finns många föreställningar om vad man först måste kunna för att man sedan ska kunna börja jobba med konst eller ett skapande process. Det första jag tänkte på var fotografi och hur en bild blir påverkat när man ändra  belysning i bilden  eller snarare om jag tar metafor av själva uppgiften vad händer med skuggan när ljuset är släckt? Då tänkte jag vad händer med en fotografi som fungerar i färg och ändrar det till få andra färger. Jag har tänkt på perception,perspektiv,assimilation ljus och mörk. Sedan tänkte jag på Hur lär man sig saker? Kort svar: Genom att missförstå. 
Långt svar: man upprepar och härmar, efter ett tag så missförstår man något och det uppstår något eget som man sedan härmar och upprepar tills man missuppfattar sig själv - och vips har man lärt sig något. Kunskap är den för stunden rådande konventionen och för att inte fastna för tidigt bör man undvika konventioner, till exempe den att man bör undvika konventioner. Så jag har tagit ett foto i färg sen har jag digitalt ändrat det till färglös. För att se skillnader och även möjligheter i bilden och se om bildens karaktär förändras. Referens (observe,collect,analyze,compare,



3.GO MACRO!  Tänker på kamiror zoma in och zoma ut. Men kanske perspektiv på saker som är inte alltid självklara. Abstrakt konst är ofta en ism som får kritik och blir ifråga satt Abstrakt konst, eller icke-föreställande konst, är konst som inte imiterar eller direkt skildrar den yttre verkligheten. Vissa begränsar termen till att gälla endast nonfigurativ konst, medan andra använder den om konst som inte föreställer något, men som har sitt ursprung i verkligheten.
Olika beteckningar har föreslagits (icke-föreställande konst, absolut konst, konkret konst) men ingen har blivit allmänt accepterad[1]. "Abstrakt" används ofta som ett ungefärligt begrepp om målningar som har ett mer eller mindre abstrakt utförande. Det ursprungliga motivet till en abstrakt målning, till exempel ett landskap eller ett stilleben, kan vara synligt eller utläsbart; de flesta kubistiska målningar är av det slaget. Det kan också röra sig om enbart symboliska eller geometriska former utan något direkt samband med den yttre verkligheten, som hos Mondrian. I en tredje form av abstrakt konst kan penselskrift, färg och struktur hos det använda materialet ge en antydan om hur målningen växt fram, som i Pollocks verk.i de första bilderna så ser man nästan inget. Då är det lätt o tolka att bilden har ingen budskap . Bara för att en bild inte har en motiv betyder det inte att den saknar innehåll.
nu när vi har gjort våra ASSIGNMENT och reflekterat kring dem olika begrep eller meningar på växlande sätt öven vårt tolkning har varit divers och annorlunda och det är båda lärorik och spännande hur vi tolkar uppgifter och vårt uttrycksform varierar och  utifrån olika utgångspunkter och Backrund. I det gestaltningsformer vi redogör visar vi olika val av material och teknink som blir en bra plattform för oss alla i den lärande processen. 
Våra tolkningar och arggyment för hur vi har tänkt kring de olika ASSIGNMENTTEN har get mig nya interesanta vinkel och nya perspektiv på hur en och samma ord eller mening kan ha andra demetioner i  det estetiska tolkningen. 

Som Hult påpekar i  reflektionshandboken för pedagoger "alla i gruppen har rätt att bli hörda, men det är också nödvändigt att argumentera för sina synpunkter. Om du ingår i en handledningsgrupp är det en grundläggande princip att vara öppen för andras perspektiv och att försöka utanför de egna referensramarna. Detta är viktigt i diskussioner med andra som tänker annorlunda än du själv. " (stenbock-Hult ,2004 si 93)


 de här  ASSIGNMENTEN   grupp C fått från oss 

1. EN BRUSANDE KÄNSLA AV.....

2. VÄLJA ETT ORD / STAVA FEL /MISSTOLKA OCH ÖVERDRIV.

3. GLÖM DIG SJÄLV / SE DIG I SPEGELN. 

Vi var sex personer i vårt grupp och vi bestämde att två och två ge ASSIGNMENTEN så den första var Sandra och jag 1. EN BRUSANDE KÄNSLA AV.... Vi vill ha ett öppet mening som kan aktivera  att mottagaren kan omformulera  och undersöka.Ninja,Evelyn,Stina ,Teresa har varit dem som jag tittat på deras gestaltningar. 
Jonas och Saras har inte  lagt upp nåt så det blev inget. 
Det är intressant hur tolkningen varit så olika öven valet av material har varierat sig allt från  kollage i Photoshop,  fotografi,  film och musik,  illustration,  Photoshop,  kort film,  skulptur av lödtråd,  akvarell och kolpennor. Gruppen har vågat att båda experimentera, utforska i nya och gamla grenar och det har varit roligt att några har börjat att ta in motiv i sina gestaltningar. Jag ser en lekfullhet i många av gestaltningar och många gångar när man vågar släppa taget och har öppet sinne kan resultatet blir överraskande bra. 
I några andra fall ser man att kanske man valt att tolka ordagrant och försöka att formlera ord till bild, och det blev väldigt intressant.   
Fallgropar som jag ser det att frihet under ansvar värkar inte fungerar för alla och det kan lätt leda till att ansvaret når inte riktig fram som det borde. 
I reflektionshandboken för pedagoger skriver Bie att"Du kan självfallet reflektera ensam. Reflektion kan vara båda arbetsam och krävande, i synnerhet självreflektion. Det kan vara svårt att reflektera i ensamhet. Men under utbildningens gång, och även som färdigutbildad pedago, kan du bli uppmanad att reflektera i olika sammanhang, till exempel tillsammans med kurskamrater, handledare,kolleger eller elever. I vissa sammanhang kan det vara en fördel att reflektera tillsammans med personer med olika bakgrund som bidrar med olika uppfattningar,tolkningar och förklaringar. Det kan vara nyttigt när du finna alternativa sätt att uppfatta en situation och det kan vara mycket lärorikt."(Kristin Bie 2014 s. 89) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar